woensdag 11 februari 2015

Wandeling langs de Arabische Trap, een unieke ervaring !


Ongeacht het niveau, de ervaring of het comfort dat je zoekt als natuurliefhebber, vanuit B&B Casa Domingo hebben we voor ieder wat wils en deze wandeling langs de Arabische Trap is voor eenieder die zin heeft om het échte Andalusië te ontdekken een aanrader ! Het ganse jaar door worden onze gasten aangetrokken door deze wandeling met zijn rijke geschiedenis, de adembenemende vergezichten en de verscheidenheid van natuur.
Het is een wandeling van ongeveer 10 Km lang en duurt ongeveer vier uur bij matig tempo. Op het einde wacht een goed restaurantje met een prachtig zicht op de Caminito del Rey (een ander spectaculair wandelpad voor mensen zonder hoogtevrees, zie vorige blogs) en het stuwmeer.
De Arabische Trap is vernoemd naar de oude, ingebouwde, kronkelende trap in kalksteen van vóór 1500, die internationale erkenning heeft gekregen door het feit dat hij vrij goed is geconserveerd al blijft het belangrijk om op te merken dat de treden langzaam en met de nodige voorzichtigheid moeten genomen worden. Als een natuurlijke ladder maakt de trap gebruik van een breuk in de muur van het centrale deel van de Sierra de los Castillejos en eenmaal boven komt men aan de voet van de Sierra de Huma.
Deze mooie wandeling eindigt met een kronkelend, dalend bospad naar het gehucht El Chorro. Het is één van de gebieden in de provincie met hoge concentraties aan fossielen. Natuurlijk ontbreken ook de vaalgieren niet, die hier kunnen waargenomen worden tijdens hun vlucht.
Al onze wandelingen zijn volledig uitgeschreven. Ook zin om wat gezonde lucht op te snuiven en te genieten van het zonnetje ? Boek een weekje http://www.casadomingo.be, je zal het je niet beklagen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten