woensdag 22 april 2015

Caminito del Rey: praktische info.


Het prachtig herstelde en pas geopende pad El Caminito del Rey trekt vele bezoekers aan van over de hele wereld en snel reserveren is dan ook nodig als je de wandeling tijdens je verblijf vanuit B en B Casa Domingo wilt maken: http://www.caminitodelrey.info
Enkel de groene data zijn nog beschikbaar, de rode data zijn reeds gereserveerd !
De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur enkel en is vrij vlak, zodat de meeste van onze gasten de wandeling heen en terug maken. Indien je de wandeling enkel doet zijn er ook pendelbussen die de verbinding maken terug naar het startpunt voor 1,55 Euro. In de zomer is er een bus van dinsdag tot vrijdag (maandag is het Caminito del Rey gesloten) om het uur vanaf 12u30 tot 20u30. Zaterdag en zondag om het halfuur. De wandeling vanaf Ardales (Noord) is licht dalend met het spectaculairste gedeelte op het einde waardoor het de voorkeur krijgt boven EL Chorro als startpunt.
 
Zelfs voor mensen met hoogtevrees is het mogelijk om de wandeling te doen. Op elk moment is het ook mogelijk om dezelfde weg terug te keren als men dit wenst.
Let op: men dient een half uur voor vertrek aanwezig te zijn aan de start van de wandeling en het is voor beide ingangen ongeveer een half uur wandelen vanaf de parking naar de start van de wandeling.
Men krijgt bij aanvang gratis een haarnetje en een helm voor de veiligheid uitgereikt en men dient zijn reserveringsformulier en paspoort/identiteitskaart mee te brengen. Kinderen onder de acht jaar zijn niet toegelaten.
Het dient ook wel vermeld te worden dat er meestal heel wat pogingen nodig zijn om de reservatie succesvol in te geven gezien de massale belangstelling waardoor de server het soms moeilijk heeft om alle aanvragen in behandeling te nemen.
Volhouden is dus de boodschap maar wees gerust, het loont de moeite !
Als men te laat is om te reserveren maar ook wanneer het Caminito del Rey gesloten is wegens teveel wind (ook al is er relatief weinig wind, toch kan de wind door de kloof grotere snelheden ontwikkelen waardoor de toegang tot het pad of tot de hangbrug gesloten wordt) hebben we gelukkig nog een plan B als alternatief.
Men kan genieten van de meren, prachtige wandelingen in de buurt of een terrasje , men hoeft zich dus helemaal niet te vervelen. In Casa Domingo hebben we immers vele uitgestippelde wandelingen liggen, waarbij onder andere gieren kunnen gespot worden of een Arabische trap kan beklommen worden dicht in de omgeving van het Caminito del Rey !!
Logeren dichtbij het Caminito del Rey kan in http://www.casadomingo.be, we helpen je graag op weg !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten