zaterdag 6 december 2014

Álora is dé plaats bij uitstek om vogels te bewonderen !


De tijd dat alleen excentrieke en gesofisticeerde heren lange en verre reizen ondernamen voor het observeren van vogels ligt al lang achter ons, want vandaag de dag delen mensen van alle klassen en leeftijden de passie om niet alleen vogels te observeren maar ook om van hen te leren en om deel te nemen aan verschillende ornithologische projecten.

Het trekt heden ten dage mensen aan die houden van de natuur, die frisse lucht willen opsnuiven, een vleugje vrijheid willen proeven of er gewoon eens helemaal uit willen zijn om te genieten van de natuur.

 
Niet alleen betekent de aanwezigheid van vele vogels dat het milieu hier in een goede conditie verkeert, het helpt geleidelijk aan ook de plaatselijke economie door het aantrekken van meer en meer vogelliefhebbers. 

Natuurlijk is de vale gier een grote aandachtstrekker hier rond http://www.casadomingo.be maar ook de 140 andere vogeltypes maken het een bezoekje meer dan waard, zonder de 380 vogeltypes te vergeten die ons in de winter komen bezoeken ! Wil je flamingo´s zien in al hun pracht en in overvloed dan is het nabijgelegen Fuente de la Piedra in de zomer met niets anders te vergelijken (de enige plaats in Europa, samen met de Camargue, waar ze zich voortplanten in Europa). Of wat te denken van de kleurrijke bijeneters, de zwarte reiger of de lawaaierige vlucht van de koningsarend ! De aanwezigheid van roofvogels is een bewijs van een gezond eco-systeem, immers zij staan aan de top van de piramide en zijn de eersten die te lijden hebben onder vervuiling en vergiftiging.
.
Tot morgen 7 december kan men zo´n 15.400 vogels zien op het eerste nationale kampioenschap ornithologie in Antequera. Samen met Sevilla strijden ze voor wie de "Mundial van de Ornithologie" mag huisvesten die zal plaatsvinden in Spanje in 2017. In 2015 gaat deze door in Nederland. 

1 opmerking:

  1. The titanium glasses of'sandals' - TITanium Art - TheTitanium
    It was a titanium curling iron beautiful painting from the artist. With the titanium dab nail red how strong is titanium glasses, he is a great titanium muzzle brake artist. He is a very titanium apple watch talented painter. He is very talented and skilled

    BeantwoordenVerwijderen