woensdag 11 december 2013

Malaga maakt naam in de kunstwereld !


Malaga heeft een stedelijk kunstproject in de wijk Soho tussen de haven en het CAC (Centro de Arte Contemporaneo). Het Malaga Arte Urbano en el Soho (het MAUS) brengt enkele van de meest beroemde straatartiesten ter wereld samen! Zo zijn er nu twee gigantische muurwerken te zien op twee zijden van een appartementsblok achter het CAC van Obey en D*Face. Samen met Bansky  vormen ze het sterrentrio van de hedendaagse stadskunst op wereldniveau.
Obey of Frank Shepard Fairey is een Amerikaan en kreeg roem met zijn poster van Obama met de slogan ‘Hope’ tijdens de verkiezingsstrijd van 2008. Zijn gevelschilderij is getiteld ‘Paz y Libertad’ (Vrede en Vrijheid).
Het andere gevelschilderij is gemaakt door D*Face (Dean Stockton), die reeds straatkunst heeft gemaakt in Puerto Rico, Tokyo en Los Angeles. Zijn werk heeft een mysterieus kantje maar dat is ook de bedoeling van de artiest die de mensen wil verrassen als ze zijn werk bekijken.
O ja, ook nog even vermelden dat er in Malaga, in 2015, een nieuw museum de deuren zal openen. Het Centre Pompidou heeft immers beslist om in Malaga een bijzetel te openen die een permanente collectie van zo’n 70 kunstwerken zal herbergen alsook een jaarlijkse tentoonstelling zal organiseren.  Het Centro Pompidou de Malaga wordt samen met het Picasso museum, Thyssen museum, CAC en vele, vele andere musea opnieuw een reden om te logeren bij www.casadomingo.be  en Malaga met een bezoekje te vereren.

Je mag deze blog gerust delen met je vrienden, het is gratis ;-)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten