zondag 22 december 2013

De Gibralfaro van Malaga, een rots in de branding !


Het kasteel van Gibralfaro (vuurtoren) in Malaga is zeker één van de bezienswaardigheden waarvoor je wat tijd zou kunnen uittrekken. Als je geen tijd hebt om het Alhambra in Granada te bezoeken is het Castillo de Gibralfaro en de tuinen en paleizen van het Alcazaba een goed alternatief.
Te voet is het een stevige wandeling bergop maar ook de tourbus stopt hier en met de auto is het Gibralfaro gemakkelijk te bereiken. Langs de helling liggen er kriskras steile voetpaden waarlangs je op 20 minuten bovenop de heuvel komt op zo’n 130m. hoogte. Bovenop de heuvel ligt de ruine van het, oorspronkelijk uit de Fenisische tijd daterende, kasteel. Strategisch gezien op een uitstekende locatie en natuurlijk krijg je van hieruit prachtige vergezichten op de zee, de arena voor stierengevechten (plaza de toros), de rozentuin, de nieuwe havenpromenade (muele 1), de oude binnenstad, het Romeins theater en de Montes de Malaga !
Binnen in het kasteel kom je via enkele trappen op de kasteelmuren.
Er is een klein museum met een educatieve maquette van Malaga tijdens de Moorse bezetting waarbij de dubbele vestigingsmuren goed te zien zijn alsook het zeewater dat destijds nog tot aan de buitenmuren kwam. De hoofdstraten Alameda Principal en Paseo del Parque waren tot de 19de eeuw nog gewoon de zee.
Laat je licht schijnen op het rijke, gezellige, historische, lekkere, kunstminnende en metropolische Malaga kortbij www.casadomingo.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten