zondag 7 juli 2013

Astronomie als toeristische trekpleister !


In de afgelopen jaren zien we dat onze gasten meer en meer op zoek gaan naar unieke ervaringen.


Ze willen niet alleen genieten van de zon en het strand maar zoeken ook aanvullende activiteiten zoals sport, cultuur en gastronomie. Ze zoeken actief, avontuurlijk en plattelandstoerisme. We krijgen steeds meer ornithologen en vogelaars over de vloer (onze streek is immers, na Doñana nationaal park, het meest vogel verscheidene gebied van Spanje) maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in de astronomie en genieten van de nachtelijke sterrenhemel vinden steeds gemakkelijker de weg naar onze B&B Casa Domingo. Andalusië is immers een toplocatie voor astronomische waarneming door de geografische ligging, het klimaat en de topografie !
Vandaag de dag is er door de ongebreidelde stedelijke ontwikkeling heel veel lichtvervuiling door straatverlichting, verontreiniging, enz. Er is een oververlichting wat leidt tot onaanvaardbare energieverspilling in deze tijden van crisis en milieuverloedering. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op planten- en diersoorten die voornamelijk ’s nachts leven maar ook ons eigen dagritme wordt erdoor verstoord.


De komende maanden kan je in Torcal, dichtbij B&B Casa Domingo, deelnemen aan speciale nachten waar je zintuigen opnieuw wakker worden geschud in een vrij uniek en onbezoedeld landschap !
Een geweldige ervaring van zien, voelen , horen, ruiken en proeven en tevens genieten van een scala aan aktiviteiten. Ontdekken van fossiele ammonieten langs een pad met vele natuurlijke monumenten in het maanlandschap van Andalusië. Lekker eten in een unieke setting en als kers op de taart een sessie sterrenkunde onder een van de helderste luchten in Andalusië. Observeren van sterrenbeelden, planeten, sterren en sterrenstelsels met visuele ondersteuning en onder begeleiding van een expert astronoom.


Zin om naar de zon en de sterren te kijken of misschien kijk je liever in de fonkelende ogen van je geliefde aan het zwembad ?


Beide opties zijn mogelijk in onze www.casadomingo.be  !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten