donderdag 13 juni 2013

Wandeling Fuensanta - Los Sauces


Deze wandeling loopt door het natuurpark Sierra de las Nieves.
Het is een lineaire, gemakkelijke, wandeling van zo’n 12 km (heen en terug) in de omgeving van El Burgo, richting Yunquera.

We starten de wandeling aan de hydraulische graanmolen van Fuensanta. In deze watermolen werkten vroeger drie mensen, meestal de armsten, in ruil voor een maaltijd en wat geld op het einde van de dag. De eigenaar van de molen hield drie kilo per schepel (ongeveer 10 kg) voor zichzelf als verloning.
 
 
We wandelen langs een breed pad en komen aan een scheiding van wegen  aangeduid door een stenen kruis in Gallische stijl.

 
We nemen hier het pad links naar boven tot aan Los Sauces (de wilgen), een pic-nic en recreatieterrein. Aan de rand van Los Sauces zie je de omwalling van het oude klooster. De oorsprong van het klooster dateert van 1550, toen er een Hermitage (letterlijk: schuilplaats) werd gesticht gewijd aan Onze Lieve Vrouw de las Nieves. Er ontwikkelde zich een belangrijke gemeenschap in de omgeving van de kluizenaars, die echter vrij snel tot verval kwam. Het werd de thuis van een gemeenschap van ongeschoeide karmelitessen die er verbleven tot de confiscatie van 1835.
Van Los Sauces gaat een smal pad naar de verlaten mijn van San Eulogio (60m. diep). Deze tinmijn stamt vermoedelijk uit de 16eEeuw, de periode van Filips V en heeft ook nog lood voortgebracht.

Na de wandeling konden we onszelf nog verwennen met een verfrissende duik in de Turon.

 
El Burgo is erg gehecht aan zijn rivier de Turon, die zich vormt met kristalklaar water uit de bergen en ondermeer een onderkomen biedt aan waterschildpadden, de meerval en de otter.

Krijg je ook zin in een frisse duik en een prachtige wandeling, reserveer dan vlug je verblijf bij www.casadomingo.be en maak kennis met een stukje paradijs op aarde !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten