zondag 28 april 2013

Wandelen door de Sierra Negra dichtbij B&B Casa Domingo


Andalusië heeft de meeste beschermde natuurparken van gans Spanje en daar is de Sierra Negra zelfs nog niet bij opgenomen. Toch loopt men in de Sierra Negra door één van de mooiste landschappen van de provincie Malaga.
 
Zo’n 8 maanden terug werd dit gebied getroffen door één van de ergste bosbranden aan de Costa del Sol van de laatste 20 jaar. 2.000 hectare bos en natuur gingen in vlammen op. De oorzaak was een kampvuur, wind van 30 km per uur en een temperatuur van 37°C wat heeft geleid tot één dode, tien gewonden en heel wat huizen die vernield werden door de vlammenzee.
Vandaag de dag kunnen we opnieuw genieten van de zich herstellende natuur. Men kan er even een rustpauze inlassen aan één van de watervalletjes die zich een weg banen naar de Barranco Blanco waterval.
 
Onze wandeling van Albuqeria en de Sierra Negra telt zo’n 15 km en start over een met stenen bezaaid pad dat de grens vormt tussen de akkers in de vallei en de dennebossen hogerop. Door de bossen klim je naar een landschap gekenmerkt door kurkeiken en leisteen waarna een gemakkelijk begaanbare bospiste volgt.

 
Zoals je ziet is Andalusië nu prachtig groen !
Ideaal wandelweer !!
DOEN !!!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten