dinsdag 20 december 2011

De hoofdstad van parapente en deltavliegen: Valle de Abdalajis.

Andalusië heeft met zijn warme zomers en milde winters het ideale klimaat voor de beoefening van paragliding en hanggliding. Met ongeveer 3.000 uren zon heb je hier dus ook in herfst en winter nog aangename temperaturen en warme winden om te kunnen genieten van parapente of ala delta.
We hebben in Andalusië niet minder dan 25 plaatsen waar het mogelijk is om aan parapente en deltavliegen te doen, daarvan zijn er 7 in de provincie Malaga, waarvan 3 hier in de buurt van onze B&B Casa Domingo, namelijk Alora, Casarabonela en als beste station van de streek : Valle de Abdalajis. Het heeft startplatforms voor verschillende windrichtingen en is beroemd voor zijn thermiek en uitzicht tijdens de vlucht over de citrusplantages, olijfbomen, besneeuwde toppen van de Sierra Nevada of de meren van El Chorro.
Af en toe horen we ook enthousiaste verhalen van onze gasten die gepassioneerd vertellen over het vliegen naast en samen met enkele gieren !
Hieronder enkele foto's van onze Valle de Abdalajis met zijn schitterende verzichten en ideaal startplatform:



Velen hebben al genoten van een vrije vlucht, durf jij ?


2 opmerkingen:

  1. Is daar ook een school of opleidingscentrum Yves, hebben die mensen een website ? Ik zou wel eens willen gaan kijken als we nog eens komen.

    Chris Couck (Zelzate)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Chris,
    Ze hebben daar een school en opleidingscentrum maar hun website www.vuelolibremalaga.com is momenteel buiten gebruik.
    Als Toeristisch Informatie Punt van de streek hebben we hier wel alle documentatie en mogelijkheden om met hen contact op te nemen.
    Gezien er opstijgplateaus zijn in drie windrichtingen heb je veel mogelijkheden om parapente of deltavliegen te beoefenen. Een duosprong is ook mogelijk.
    Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen, is hier dicht in de buurt, om hen aan het werk te zien !

    BeantwoordenVerwijderen